Dani otvorenih prozora FER-a

Šah

Turnir u šahu

Turniri će se održati 19. studenoga 2020.10.15 sati te 20. studenoga 2020.16.15 sati. Igra se 9 kola, tempo: 3 minute + 2 sekunde po potezu. Prvih 5 igrača sa svakog turnira se plasira na završni turnir! Završni turnir će se igrati u subotu21. studenoga, u 10.15 sati. Pobjednik završnog turnira imat će priliku igrati s osnivačem šahovske sekcije FER-a – mag. ing. Josipom Torićem. Turniri se igra putem platforme lichess.org

Prijave za turnir:

Turnir će imati atraktivne nagrade u obliku raznih promotivnih artikala FER-a, a točan popis nagrada ćemo objaviti uskoro!

O Šahovskoj sekciji

Šahovska sekcija FER-a osnovana je 2016. godine te joj je ovo peta akademska godina djelovanja. Sekcija djeluje u sklopu nastave Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, broji 50 članova, a članovi se nalaze svake srijede od 12-14 u prostorijama fakulteta. Sekcija organizira dva turnira godišnje, prvenstvo i kup FER-a, a također šahovska ekipa sudjeluje na Sveučilišnom prvenstvu i STEM Gamesima, a zadnje tri godine ih nitko ne može skinuti s trona. Na FER-u se igra najozbiljniji šah na zagrebačkom sveučilištu i to donosi rezultate.

Mala online škola šaha dostupna je ovdje.

Pitanja oko prijave

Ako imate ikakvih problema, pošaljite poruku na https://lichess.org/@/berislav222 ili na e-mail: berislav.paradzik@fer.hr.